Delegatia permanenta a PNL a adoptat ieri o rezolutie care prevede ca liberalii vor sustine pachetul de legi privind administratia publica locala initiat de PD, dar "sub rezerva eliminarii tuturor prevederilor legate de centralizarea atributiilor la nivelul Municipiului Bucuresti".

Aceasta rezolutie a fost data pentru ca - sustin surse liberale - PD a incalcat intelegerea facuta cu ocazia desemnarii lui Adriean Videanu candidat la primarie si a introdus in pachetul de legi "Administratia locala" prevederi care concentreaza intreaga putere de decizie la nivelul Primariei generale. Liberalii nu accepta ca primariile de sector sa devina "ordonatori secundari de credite", iar consiliile locale, organisme "fara nici o capacitate de decizie".

Practic, "noi dorim mentinerea in competenta Primariei generale numai a proiectelor majore de infrastructura necesare dezvoltarii metropolitane si delegarea catre primariile de sectoare a tuturor celorlalte atributii privind deciziile de administratie curenta. Intentionam chiar sa propunem o lege speciala privind administratia locala a municipiului Bucuresti", ne-a declarat viceprimarul Ludovic Orban.

El nu contesta faptul ca decizia luata de Delegatia Permanenta a PNL va genera nemultumiri in cadrul PD. "Tot ce este posibil, dar nu noi am incalcat intelegerea. Noi vrem sa ramina totul asa cum este acum", a precizat Orban.