Viziunile despre reforma PSD ale liderului Mircea Geoana si ale presedintelui de Bucuresti, Dan Ioan Popescu, concorda in proportie de 90%, dupa cum a spus acesta din urma, ieri, in cadrul unei conferinte de presa.

Liderul de Bucuresti al PSD a afirmat totodata ca presa a speculat bine pe tema relatiei bune, afisate public in ultima vreme, dintre el si Geoana.

Dan Ioan Popescu s-a referit si la faptul ca alegerea actualei conduceri centrale a PSD pe o perioada de patru ani reprezinta o problema care va trebui dezbatuta la intrunirea Consiliului National al partidului, din ianuarie 2006. Acesta a precizat ca actuala conducere centrala a PSD a fost desemnata in baza congresului din luna aprilie, pe o perioada de doi ani, in timp ce conducerile organizatiilor pana la nivelul conducerii centrale au fost alese in baza vechiului statut, deci pe o perioada de patru ani. "Este o intrebare, o problema pe care va trebui sa o dezbatem probabil la Consiliul National", a explicat Dan Ioan Popescu.

De altfel, o solutie in acest sens a fost dezbatuta la intrunirea liderilor organizatiilor PSD, care s-a desfasurat zilele trecute la Pitesti si l-a care au participat atat Mircea Geoana, cat si Dan Ioan Popescu. Presedintele PSD Bucuresti a mai spus ca tot atunci s-a decis constituirea unei comisii pentru analiza propunerilor de revizuire a Statutului partidului, care va fi coordonata de senatorul Doru Ioan Taracila. O alta tema a Consiliului National din ianuarie va fi legata de "generatia 2010", referitoare la modificarile prin care va trece electoratul din cauza aparitiei primei generatii de votanti tineri, care s-au nascut dupa 1989.

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.