SRI anunta incheierea predarii catre CNSAS a arhivei fostei Securitati, insa membri ai Colegiului acuza Serviciul ca refuza sa transfere anumite dosare, considerate nejustificat ca vizand siguranta nationala.
SRI sustine ca a predat peste 12 km de dosare care nu privesc siguranta nationala, precum si evidenta electronica a tuturor dosarelor predate. Intr-un comunicat, SRI pretinde ca specialistii serviciului si reprezentantii "autorizati" ai CNSAS au analizat continutul tuturor acestor documente. Claudiu Secasiu, membru CNSAS, a declarat ca explicatiile SRI "adancesc si mai mult misterul dosarelor care privesc siguranta nationala".

Secasiu spune ca au existat 20 km de arhiva, din care 12 km au ajuns la CNSAS. "Restul, de opt km, a ramas la SRI pe motiv ca sunt dosare de siguranta nationala. El a mai spus ca evidenta electronica nu va folosi CNSAS pentru ca "nu apartine fostei Securitati". Secasiu a mentionat ca unii reprezentanti ai Colegiului vor sa ceara din nou sprijinul presedintelui Traian Basescu pentru ca CNSAS sa intre in posesia intregii arhive a fostei Securitati, care nu priveste siguranta nationala.

Sursa: Click.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.