Presedintele Basescu ar putea anunta pe 12 decembrie, cu ocazia unui an de mandat, schimbarea sefilor SRI si SIE, ne-a informat un oficial de la Cotroceni, sub protectia anonimatului. Acesta nu a putut sa precizeze daca schimbarea va surveni chiar atunci sau dupa Anul Nou.

Presedintele Basescu a numit miercuri si conducerea Oficiului de Informatii Integrate din cadrul Comunitatii Nationale de Informatii, organismul care va lucra in mod nemijlocit cu informatiile de securitate nationala pe care le vor furniza Cotrocenilor toate celelalte servicii.

Ca sef al Oficiului, Basescu a preferat un politician, membru PD. Adjunctii sai sint reprezentanti ai principalelor servicii de informatii, SRI si SIE.

Stapini pe cutia cu secrete

In virsta de 40 de ani, Daniel Andrei Moldoveanu, proaspatul numit in functia de director al OII, este casatorit si are doi copii. A absolvit in 1990 Institutul Politehnic Bucuresti, a obtinut un MBA in Slovenia si a urmat cursurile de Master NATO la Bucuresti. Este membru PD din 2004, a candidat la alegerile din 2004, ocupind locul doi in lista pentru Camera Deputatilor in judetul Giurgiu. Din 2002 e consilier la Comisia pentru controlul SIE. Nu a lucrat niciodata in serviciile secrete. In ziua in care a fost numit in functia de director al OII, se afla la Washington impreuna cu presedintele Comisiei pentru control SIE, Romeo Raicu. "Nu am avut inca nici o intilnire cu presedintele Traian Basescu. Am aflat despre decizia CSAT de a ma numi in aceasta functie, aici in America", ne-a declarat Moldoveanu.

Reprezentantii serviciilor

Din partea SRI, adjunct al sefului Oficiului pentru Informatii Integrate a fost desemnat locotenent colonelul Aurel Sorin Zugravu. Are 37 de ani, e casatorit si are un copil. A terminat, in 1993, Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii din Iasi cu 10 pe linie. Vorbeste fluent engleza si franceza, iar in 2000 si-a luat doctoratul in istorie. A fost profesor de istorie doi ani (1993-1995), dupa care a fost cooptat de SRI sa lucreze ca ofiter de analiza-sinteza. In 2005, a fost decorat cu Ordinul National "Pentru Merit" in grad de cavaler.

SIE l-a desemnat ca adjunct al sefului OII pe colonel Ioan Vasile Cringanu. Are 48 de ani si a lucrat la SIE ca analist coordonator. E casatorit, are doi copii si a terminat Facultatea de Fizica. A urmat apoi cursurile Colegiului National de Aparare si cele ale Centrului European "George C. Marshall", unde s-a specializat in probleme de securitate. Vorbeste foarte bine engleza si franceza.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.