Parlamentarii au luat, joi, o pauza de consultari, la ora transmiterii acestei stiri, dupa o disputa intre PSD si PNL la dezbaterea Statutului senatorilor si deputatilor.

Discutiile divergente la Statutul deputatilor si senatorilor au fost la articolul introdus potrivit caruia calitatea de deputat sau de senator inceteaza la data ramanerii definitive prin necontestare in instanta a raportului ANI prin care s-a constatat incompatibilitatea. Acest text a fost contestat de parlamentarii PNL, prin Tudor Chiuariu.

Ulterior, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea (PSD), a avut un schimb de replici cu Puiu Hasotti (PNL), Zgonea aratand ca Parlamentul a fost calcat in picioare din cauza ambiguitatii, iar Hasotti replicand ca scaunul Roberei Anastase lasa ceva molipsitor.

"De fiecare data cand facem un text care sa fie pe o procedura normala, sa ne permita si noua sa nu fim pusi la colt: de ce ai palarie, de ce nu ai palarie, de ce ai tigare, de ce nu ai, venim la microfon si devenim un corp opac si de aceea presa si opinia publica ne calca in picioare, iar Comisia Europeana ne face un raport. Primul raport in care Parlamentul nu este calcat in picioare este acest raport. (...) Ambiguitatea este cea care ne-a facut pe noi sa platim. Nu este permis ca in MCV Parlamentul sa aiba un ditamai articolul", a spus Zgonea, potrivit MEDIAFAX.

In replica, liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a spus ca "scaunul Robertei Anastase lasa ceva molipsitor".

"Faptul ca Parlamentul a fost calcat in picioare 7 ani nu este un argument sa fie calcat in continuare. Faptul ca CE si MCV spun altceva, nu inseamna sa fim muti si surzi si ca Romania a devenit un pasalac", a replicat Hasotti.

Dupa schimbul de replici, parlamentarii au luat o pauza de consultari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.