Presedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, saluta declaratia secretarului de stat ungar Nemeth Zsolt, potrivit caruia maghiarii din Ungaria ar trebui sa arbozeze steagul Tinutului Secuiesc, spunand ca daca secuii ar fi respectati in Romania drapelul lor ar fi arborat inclusiv in Parlament.

Presedintele organizatiei judetene a PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, ca opinia secretarului de stat in MAE ungar, Nemeth Zsolt este de salutat, adaugand ca partidul pe care il reprezinta a indemnat, inca de la infiintare, primariile din secuime sa arboreze steagul secuiesc.

In opinia lui Kulcsar, daca drepturile comunitatii secuiesti ar fi respectate in Romania, steagul acesteia ar fi arborat si in Parlamentul Romaniei.

"Salut solidaritatea exprimata de Nemeth Zsolt si consider ca toata guvernele din Ungaria, nu numai cel actual, ar fi trebuit sa fie solidari cu maghiarii din afara granitelor Ungariei, pentru ca exista o singura natiune maghiara”, a spus liderul PCM Covasna.

In opinia lui Kulcsar Terza, politicienii romani nu au motive sa fie indignati de pozitia lui Nemeth Zsolt, deoarece si Romania este solidara cu romanii din Republica Moldova in problemele care privesc aceste comunitati.

"Cei din Bucuresti nu au niciun motiv sa fie indignati, si Romania sprijina romanii din Republica Moldova. Vreau sa subliniez ca noi nu asteptam ca Ungaria sa obtina pentru noi autonomia Tinutului Secuiesc, ci doar sa sprijine acest caz in forurile Uniunii Europene”, a spus presedintele PCM Covasna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.