Fostul lider al PDL Emil Boc spune ca presedintele PNL, Crin Antonescu, nu are abilitati si competente pentru a conduce comisia de revizuire a Constitutiei, nefiind capabil "sa faca o incursiune in dreptul comparat, pentru a propune solutii de modernizare a sistemului constitutional".

Emil Boc a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca este pentru prima data in istoria revizuirii constitutiilor din UE cand presedintele unei comisii de revizuire a Constitutiei "nu are nicio tangenta cu domeniul constitutional".

"Simplul fapt ca, temporar, ocupa scaunul de presedinte al Senatului nu are nicio legatura cu calitatea de presedinte al comisiei de revizuire a Constitutiei, functie care trebuie sa fie una de specialitate, sa fie capabil sa faca o incursiune in dreptul comparat, pentru a propune solutii de modernizare a sistemului constitutional. Domnul Antonescu are abilitati si competente in alte domenii, dar cu siguranta nu le are in domeniul in care a fost propus, de presedinte al comisiei de revizuire a Constitutiei", a spus Boc, potrivit MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta declara, marti, ca sustine ideea ca presedintele PNL, Crin Antonescu, sa coordoneze comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei, precizand ca acesta poate acoperi "politic" aceasta dezbatere, atat ca presedinte al Senatului, cat si ca viitor candidat la prezidentiale.

La randul sau, Crin Antonescu afirma ca in ceea ce priveste conducerea unei comisii de revizuire a Constitutiei, faptul ca nu este jurist este "o falsa problema", precizand ca revizuirea Legii fundamentale este "o lucrare politica" si nu un act notarial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.