Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marti, referitor la demersul europarlamentarilor PSD de a cere in PE incetarea MCV, ca orice roman trebuie sa sustina ridicarea MCV pentru Romania si tinta USL este ca anul acesta tara noastra "sa scape" de acest MCV.

Potrivit MEDIAFAX, Zgonea a aratat ca ar trebui sa bucure faptul ca europarlamentarii din grupul social-democrat au facut acest lucru, ceea ce nu au facut, in ultimii trei ani, celelalte grupuri politice, iar acesta este un avantaj.

"Orice roman trebuie sa sustina ridicarea MCV pentru Romania, noi cred ca ne-am indeplinit foarte multe obligatii din capitolul 24 Justitie si afaceri interne, MCV este un mecanism sanctionatoriu, dar, daca ati observat, in ultima perioada incepem o cooperare constanta cu CE si PE tocmai ca mecanismul este de cooperare si verificare. Tinta noastra este ca anul aceasta sau cat mai repede putem, o tinta a USL, sa scapam de acest MCV", a precizat Valeriu Zgonea.

El a adaugat ca "este oportun" sa nu mai existe acest control.

"Ar trebui sa va bucure ca parlamentarii nostri, ai grupului social-democrat au facut aceasta chestiune si nu au facut, in ultimii 3 ani, celelalte grupuri politice, este un avantaj, inseamna ca au inteles foarte bine care sunt mecanismele de la UE", a mai spus Zgonea.

Eurodeputatii liberali Ramona Manescu si Cristian Busoi, precum si Corina Cretu de la PSD, au cerut luni seara, in sesiunea plenara a PE de la Strasbourg, incetarea MCV pentru Romania, cei trei criticand ultimul raport publicat saptamana trecuta de Comisia Europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.