USL sustine varianta organizarii referendumului pentru revizuirea Constitutiei in luna septembrie, iar presedintele PNL, Crin Antonescu, sa devina presedintele Comisiei parlamentare care va intocmi proiectul noii legi fundamentale, au declarat marti pentru MEDIAFAX surse din cadrul Uniunii.

Liderii USL au convenit sa sustina varianta in care referendumul pentru revizuirea Constitutiei sa aiba loc in luna septembrie, iar pana la sfarsitul anului ar urma sa fie validati in functii noii presedinti de consilii regionale, au declarat sursele citate.

De asemenea, liderul PNL Crin Antonescu ar urma sa ocupe pozitia de presedinte al Comisiei parlamentare de revizuire, iar in paralel sa fie initiat un for constitutional din care sa faca parte organizatii nonguvernamentale, asociatii si reprezentanti ai mediului academic.

Potrivit surselor citate, pozitia lui Antonescu in fruntea comisiei de revizuire ar presupune o "autoritate politica si institutionala", dar si o modalitate de a-si consolida pozitia de candidat la alegerile prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.