Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca la intalnirea pe care o va avea cu presedintele Traian Basescu inaintea sedintei CSAT va discuta despre bugetul UE in ceea ce priveste Romania, precizand ca obiectivul Romaniei e sa piarda cat mai putin din suma convenita initial de 48 de miliarde euro.

Ponta a fost intrebat de jurnalisti care este subiectul intalnirii cu presedintele Traian Basescu inaintea sedintei CSAT.

"Subiectul principal este - si raportat la ceea ce am discutat eu ieri si cu presedintele Barroso si cu presedinte Van Rompuy - pozitia Romaniei in negocierile care probabil se vor finaliza joi referitoare la bugetul 2014-2020. In propunerea initiala a presedintelui Barroso, Romania avea o alocare buna, spre foarte buna, undeva aproape de 48 de miliarde de euro. Acuma, daca nu reusim sa obtinem cei 48 de miliarde de euro - si probabil ca va fi dificil sa-i obtinem pe toti - e foarte important sa pierdem cat mai putin. Adica e o mare diferenta daca pierdem un miliard sau daca pierdem 10", a sustinut Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a mentionat ca mai sunt o serie de aspecte tehnice in ceea ce priveste viitoarea alocare de bani europeni pentru Romania, care sunt foarte importante pentru viitoarele proiecte.

"Dincolo de asta sunt si acele lucruri care par tehnice, dar in realitate sunt foarte importante, si anume: ramane TVA pentru proiecte de infrastructura eligibila sau nu, ca deja inseamna 24% in plus pentru proiect sau in minus. In cat timp, in patru ani sau in sase ani ajungem la media europeana privind platile in agricultura directe? Putem sa obtinem ceea ce ministrul Daniel Constantin si noi ca Guvern ne-am propus foarte mult, sa avem sume importante pentru irigatii", a mai afirmat Ponta.

In plus, premierul a sustinut ca va conta pe "experienta de negociator" a lui Traian Basescu in ceea ce priveste negocierea din Consiliul European.

"Sunt o serie de subiecte pe care le-am discutat si eu ieri cu cei doi presedinti (...) si pe care le discut cu presedintele astazi deoarece va merge presedintele la Consiliu si, dincolo de sprijinul tehnic, de sprijinul politic, ma bazez pe domnul presedinte Basescu si pe experienta sa de negociator sa obtina cat mai multi bani pentru Romania", a mai declarat Ponta.

Citeste si:
Guvernul propune majorarea salariului minim la 3.700 de lei
Guvernul propune majorarea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.