Oficialii Comisiei Europene nu au avut obiectii fata de noul statut propus al parlamentarilor si trebuie vazut daca bugetul pe 2013 mai poate fi aprobat ca efect al deciziei presedintelui de a trimite Parlamentului spre reexaminare acest statut, a declarat, la Bruxelles, premierul Victor Ponta.

El a insistat asupra faptului ca nu stie ce observatii a ridicat presedintele Traian Basescu si nici la ce recomandari din MCV se refera acesta, aratand doar ca presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a avut anterior o discutie inclusiv pe aceasta tema cu secretarul general al Comisiei Europene, fara sa fie ridicate obiectii din partea CE fata de statut.

Potrivit MEDIAFAX, premierul a aratat insa ca noul statut al parlamentarilor include si o reducere a bugetului Parlamentului, astfel ca acum trebuie analizat daca proiectul de buget elaborat pentru acest an mai poate fi adoptat in conditiile in care statutul a fost transmis spre reexaminare.

Presedintele Traian Basescu a trimis, luni, Parlamentului, o cerere de reexaminare a Statutului parlamentarilor, invocand, printre altele, faptul ca acesta vine in contradictie cu recomandarile din Raportul MCV si propunand dezbatere publica asupra proiectului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.