Liderul TNL Alba, Rares Buglea, consilier local, a postat pe contul sau de Facebook un comentariu in care propune "sterilizarea femeii de etnie roma" daca in urma unei anchete sociale se stabileste ca aceasta "nu are conditii si nici intentia de a creste primul prunc in conditii cat de cat umane".

Presedintele TNL Alba, Rares Buglea, consilier local la Alba Iulia, a postat pe contul sau de Facebook un comentariu in care vorbeste despre educatia sexuala a membrilor etniei rome, dar si despre sterilizarea femeii rome, transmite MEDIAFAX.

"Am introdus noi apa in tiganime...( apropo, cand intrebi pe cineva de acolo unde locuieste mai nou nu zice tiganime, zice langa Dedeman :) ) Ei bine dragii mei acolo sa introdus apa si un strat subtire de pavele (asa de dragul votului) dar este total insuficient! In loc de apa va fi enorm de greu sa introducem mentalitatea si educatia acolo si mai ales zic eu, educatia sexuala.... stiu ca falsii umanisti ma vor critica aspru, dar sustin in continuare sterilizarea femeii rome, daca dupa prima nastere la ancheta sociala se dovedeste ca nu are conditii si nici intentia de a creste primul prunc in conditii cat de cat umane!", sustine Buglea in postarea sa de pe reteaua de socializare, care contine numeroase greseli gramaticale.

Rares Buglea, care este si consilier local in Alba Iulia, afirma ca femeia roma nu ar mai trebui lasata sa nasca al doilea sau al cincilea copil, iar "statul sa plateasca ajutoare sociale".

El sustine ca "iubeste omul indiferent de culoare, religie, origine", insa afirma ca ceea ce se intampla in familiile de romi care nasc numerosi copii este "dovada de inconstienta".

"De ce o mai lasam sa il nasca si pe al 2-lea si pe al 5-lea......sa plateasca statul ajutoare sociale si sa punem noi zece lacate pe poarta???? Iubesc omul indiferent de culoarea, religia, originea....lui, insa cea ce facem noi acum, adica fam de romani care un copil maxim doi, iar fam de tigani si ma refer aici la tiganii cei mai needucati si ne integrati...de la cinci copii in sus...este o dovada de inconstienta si iresponsabilitate fata de viitorul acestei tari! si cred ca le asiguram un viitor foarte «sigur» copiilor nostri, pe cand vor fi ei mari, iar ponderea va fi de 5 la 1", scrie Buglea.

Citeste si:
O femeie din Alba, suspectă de botulism după ce a mâncat pește...
O femeie din Alba, suspectă...

Rares Buglea este presedintele TNL Alba, iar de anul trecut este consilier local in Alba Iulia. In ultimii ani, Buglea a fost angajat al Prefecturii Alba si a lucrat pe mai multe proiecte europene in cadrul Asociatiei Pakiv Romania, organizatie care se implica in rezolvarea problemelor persoanelor de etnie roma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.