Comisia Europeana asteapta sa constate in continuare progrese in ceea ce priveste independenta justitiei, dar si ca politicienii sa ofere un exemplu "dandu-se la o parte" atunci cand exista acuzatii de coruptie sau decizii privind integritatea, a declarat presedintele CE, Jose Manuel Barroso.

"Cu noua situatie politica, un nou guvern si un nou Parlament, trebuie accelerat procesul de reforma. Vrem sa vedem progrese in continuare legat de independenta justitiei si asteptam ca politicul, politicienii, sa dea un exemplu dandu-se la o parte, atunci cand exista decizii privind integritatea sau acuzatii de coruptie", a spus Barroso, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu premierul Victor Ponta.

Potrivit MEDIAFAX, oficialul european a adaugat ca CE asteapta sa vada progrese si in cazul numirilor in "posturi cheie" din justitie.

Citeste si: Barroso: Aparam presa libera, dar nu putem sa nu tinem cont de presiunile asupra magistratilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.