Liderul eurodeputatilor PDL, Theodor Stolojan, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca demersurile de protest ale PSD si PNL in Parlamentul European fata de raportul MCV "nu au nicio sansa", aratand ca legislativul european nu poate determina Comisia Europeana sa faca un alt raport.

Stolojan a fost intrebat cum vede demersurile de protest ale reprezentantilor PSD si PNL in Parlamentul European fata de raportul MCV, respectiv de a incerca sa obtina adoptarea unei rezolutii care sa oblige CE sa refaca raportul si ce sanse are aceasta actiune.

"Nicio sansa. Acesta e un demers anuntat care poate provoca impresii aici, dar PE nu are putere de a-i da o dispozitie CE sa schimbe un raport care reprezinta evaluarea facuta de Comisia Europeana. Parlamentul cel mult poate face el o comisie, un grup care sa faca el o evaluare daca ar fi in stare, dar nu are asa ceva in atributii", a raspuns Stolojan, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca in PE se poate pune o intrebare in scris sau oral Comisiei Europene, care va da o serie de explicatii, dar "in niciun caz PE nu poate determina CE sa faca un alt raport, asa cum ar vor USL sau PNL".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.