Candidatul USL pentru sefia Consiliului Judetean Teleorman, Adrian Gadea, este noul presedinte al institutiei, in urma alegerilor de duminica el obtinand 81 la suta din voturi, potrivit rezultatelor finale furnizate de Biroul Electoral Judetean.

Potrivit MEDIAFAX, actualul vicepresedinte al CJ Teleorman Ionut Adrian Gadea a fost ales presedinte al institutiei in locul lui Liviu Dragnea.

Astfel conform rezultatelor finale furnizate luni dimineata de Biroul Electoral Judetean, Ionut Adrian Gadea (USL) a fost votat de 103.879 de alegatori (81 %), fiind urmat de Constantin Amarie (PDL), cu 16.562 de voturi valabil exprimate (12,9 %) si Tudor Neagu (PP-DD), cu 6.231 de voturi valabil exprimate (4,9 %).

Potrivit reprezentantilor Biroului Electoral Judetean Teleorman, prezenta la vot la alegerile de duminica a fost de 38,6 %.

Alegerile partiale pentru presedintia CJ Teleorman au fost organizate ca urmare a alegerii lui Liviu Dragnea in functia de deputat in Colegiul 3 Alexandria.

Tot duminica in Teleorman, au avut loc alegeri pentru functia de primar al municipiului Turnu Magurele si al comunei Bujoru, in timp ce in comuna Calmatuiu de Sus au fost organizate alegeri partiale pentru completarea Consiliului Local.

La Turnu Magurele au avut loc alegeri dupa ce fostul primar Nicolae Mohanu (USL) a fost ales senator, iar la scrutinul de duminica s-au confruntat cinci candidati: Danut Cuclea (USL), Georgica Paunescu (PDL), Catalin Mitrica (PP-DD), George Turcu (PRM) si Gae Cristian Felix (PER).

Conform rezultatelor furnizate de BEJ, noul primar al orasului Turnu Magurele este candidatul USL Danut Cuclea, care a fost votat de 6.584 de alegatori. El a fost urmat de Georgica Paunescu (PDL), cu 1459 de voturi si Catalin Mitrica (PP-DD), cu 504 voturi.

In localitatea Bujoru, alegerile au fost castigate tot de candidatul USL. Astfel, Gica Sarbu a castigat alegerile cu 668 de voturi valabil exprimate, urmat de independentul Cristian Boanta, cu 274 de voturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.