Peste 330.000 de persoane din Teleorman sunt asteptate sa vina la urne, duminica, pentru a alege un nou presedinte al Consiliului Judetean, post ramas vacant ca urmare a alegerii lui Liviu Dragnea in functia de senator.

Potrivit MEDIAFAX, in judetul Teleorman au fost organizate 334 de sectii de votare, iar pe listele electorale permanente se afla 338.023 de alegatori, in timp ce pe listele electorale complementare sunt 171.

Pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, la alegerile locale partiale se vor confrunta opt candidati, respectiv Adrian Gadea din partea USL, de profesie jurist, in prezent vicepresedinte al Consiliului Judetean Teleorman, Constantin Amariei, reprezentand PDL - profesor, Aurel Voicu de la Partidul Verde, care este jurist pensionar, Andrei Burcina - Partidul National Democrat Crestin, Tudor Neagu de la PP-DD, Mihai Parvu Visa din partea PRM, de profesie economist, George Pirjol - PNTCD, care este medic veterinar si Sorin Andrei - Partidul "Totul pentru Tara", de profesie constructor si care are functie de manager.

Alegerile partiale pentru presedintia CJ Teleorman au loc ca urmare a alegerii lui Liviu Dragnea in functia de senator.

Potrivit reprezentantilor Biroului Electoral Judetean Teleorman, tot duminica, au loc alegeri pentru functia de primar al municipiului Turnu Magurele si al comunei Bujoru, in timp ce in comuna Calmatuiu de Sus au loc alegeri partiale pentru completarea Consiliului Local.

In municipiul Turnu Magurele, fostul primar Nicolae Mohanu (USL) a fost ales senator, iar pentru scrutinul de duminica sunt cinci candidati : Danut Cuclea (USL), Georgica Paunescu (PDL), Catalin Mitrica (PP-DD), George Turcu (PRM) si Gae Cristian Felix (PER).

In comuna Bujoru sunt patru candidati la functia de primar, iar organizeaza alegerilor este necesara dupa ce, la inceputul lunii decembrie 2012, fostul primar Dian Chiran a murit. Candidatii sunt Gica Sarbu (USL), Avram Ginel Sorin (PDL), Paul Florentin Grama (PP-DD) si Cristian Boanta (independent).

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

In comuna Calmatuiu vor fi alegeri locale partiale pentru completarea Consiliului Local, care nu a putut functiona pana in prezent din cauza absentei permanente a unor alesi locali care au refuzat sa participe din vara anului trecut la sedintele CL.

Campania electorala a durat 15 zile, incepand in 20 ianuarie 2013 si incheindu-se in 2 februarie, la ora 7.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.