Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca preocuparea Romaniei ar trebui sa fie inchiderea cat mai rapida a Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

"Eu cred ca preocuparea Guvernului, a Parlamentului, presedinte unde este cazul este sa convenim cat mai rapid si cat mai clar cu Comisia pe acest subiect ce anume se doreste, care sunt solutiile pe care sa convenim pentru a inchide MCV. Sunt de salutat inca o data niste pozitii de principiu pe care MCV le consemneaza si pe care le impartasim, toate lucrurile care tin de separatia puterilor in stat, de domnia legii, de independenta puterii judiciare. Atunci cand vorbim de chestiuni tehnice, cu deschidere spre politic, legislatia privind justitia, intrarea in vigoare a anumitor coduri, nu avem niciun fel de ezitare in a le adopta", a declarat Crin Antonescu, potrivit realitatea.net.

"Este absolut necesar atunci cand reclama niste lucruri in Romania, Comisia trebuie sa spuna foarte concret unde s-a intamplat, ce s-a intamplat si ce solutii trebuie luate. Comisia vorbeste de campanii de presa la adresa unor judecatori, procurori. Niciun judecator, procuror nu au fost impiedicati sa-si faca treaba. Trebuie sa ni se spuna clar ce anume inseamna din ceea ce inseamna din peisajul vast al presei romanesti este inacceptabil si care sunt solutiile. A restrictiona activitatea jurnalistica este periculos. Nu putem sa stam sub MCV si sub misiuni atribuite si de indeplinit care nu sunt clare. Se vorbeste foarte clar de o chestiune care ar trebui sa fie limpezita. Cu ce este diferit regimul parlamentarilor in Romania de cel din alte tari? Va pot da exemple care arata ca regimul parlamentarilor din Romania este mai strict ca in Germania, Franta", a mai adaugat Antonescu.

Presedintele Senatului considera ca statul roman trebuie sa isi reafirme dreptul sau de partener egal in Comisia Europeana si trebuie sa vada "ce trebuie facut" pentru ca MCV sa fie inchis.

"Romania trebuie sa-si reafirme dreptul sau de membru si partener egal in CE si impreuna cu CE trebuie sa vada ce trebuie facut ca acest mecanism sa fie inchis. Mecanism discutabil dupa trei ani. Sa fie inchis in sensul unei topiri a acestui MCV intr-un mecanism de monitorizare a justitiei in toata UE. Suntem legitim interesati nu doar de calitatea justitiei din Romania, ci si de calitatea justitiei din Uniunea Europeana", a concluzionat liderul PNL.

Citeste si: Antonescu, despre raportul MCV: Daca esti acuzat de coruptie nu inseamna ca esti corupt


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.