Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a anuntat, vineri, ca Romania ar putea trimite zece militari in Mali, propunerea urmand sa fie supusa aprobarii, saptamana viitoare, in CSAT.

Intrebat, vineri, la Cluj-Napoca, la finalul unei vizite facute la Spitalul Militar, la ce nivel este pregatita Romania sa participe din punct de vedere militar in Mali, Mircea Dusa a declarat ca tara, ca stat NATO si UE, are angajamente luate si isi va indeplini toate misiunile la nivelul acestor organisme.

"Romania, ca tara NATO si ca tara a UE, are angajamente luate si isi va indeplini toate misiunile la nivelul acestor organisme. O precizare va face, marti, CSAT. Presedintele a anuntat ca va propune o participare cu maximum zece militari la nivel de instruire si la nivel de ofiteri de stat major. Daca cei de la CE si UE vor considera ca trebuie sa sprijinim tehnic si logistic operatiunile din Mali, vom face demersurile necesare. Un comunicat oficial va fi dat, marti, dupa sedinta CSAT", a spus Dusa, potrivit MEDIAFAX.

Dusa a avut, vineri dimineata, o intalnire cu conducerea Spitalului Militar din Cluj-Napoca, urmand sa mearga la Flotila 71 Aeriana de la Campia Turzii si la batalionul de tancuri din Turda.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a participat, joi, la Bruxelles, la reuniunea sefilor diplomatiilor din statele UE, unde a informat ca autoritatile romane analizeaza posibilitatea unei participari romanesti la viitoarea misiune UE in Mali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.