Un document oficial precum cel al Comisiei Europene trebuie sa prezinte foarte clar si serios problemele legate de coruptie si nu poate indica, ca in presa, pe surse, ca ar fi trei ministri cercetati pentru fapte de coruptie, a declarat premierul Victor Ponta.

"Dincolo de ceea ce se poate scrie in presa, intr-un document oficial cum este cel al Comisiei Europene lucrurile trebuie sa fie foarte clare. «Pentru fapte de coruptie sunt trei ministri»: nu e adevarat. Pentru fapte eventual asimilate coruptiei, este vorba de abuz in serviciu, a fost trimis in judecata Fenechiu. Dragnea nu este cercetat pentru fapte de coruptie, ci pentru Legea referendumului si legi electorale, iar pe al treilea nu l-am gasit. Intr-un document oficial cum este cel al Comisiei Europene nu poti sa vorbesti ca in presa, pe surse, ca sunt trei, trebuie sa vorbesti serios, ori lucrul asta, daca eram consultati cu o zi inainte, l-am fi putut indrepta. La fel, nu poti sa spui ca cu cei patru ministri care au sesizare de la ANI nu s-a intamplat nimic. S-a intamplat, nu mai sunt in Guvern, niciunul din cei patru, chiar daca nu exista niciun fel de condamnare definitiva impotriva lor", a spus Ponta, aflat la Viena.

Potrivit MEDIAFAX, raportul MCV precizeaza ca noul Guvern si-a reiterat obiectivul de a lupta impotriva coruptiei, dar trei dintre noii ministri erau cercetati penal, iar cerintele constitutionale, inclusiv suspendarea din functie a unui ministru in cazul trimiterii in judecata, vor trebui aplicate in integralitate.

Citeste si: Vosganian: Informatia ca trei ministri ar fi cercetati pentru coruptie, o fantezie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.