Prim-vicepresedintele PDL, Cezar Preda, si-a declarat speranta, joi, ca partidul isi va mentine numarul de europarlamentari pentru a ajuta PPE in constructia unei Europe moderne, el adaugand ca, personal, este multumit de activitatea deputatilor Traian Ungureanu si Elena Basescu.

El a mentionat numele celor doi europarlamentari, intrebat, intr-o conferinta de presa, daca PDL este pregatit pentru alegerile parlamentare si daca exista actuali europarlamentari care ar trebui sa se afle in fruntea listei de candidati pentru Parlamentul European.

"Daca ma intrebati pe mine personal, dintre actualii europarlamentari nu cunosc foarte bine ce au facut alti parlamentari europeni care sunt in provincie, avem cativa care cred ca presedintii de organizatii pot aprecia ce au facut acolo, eu va pot spune ca de la Bucuresti, pentru mine personal, foarte multumit sunt de ce au facut Traian Ungureanu, Elena Basescu in Moldova la alegerile care au fost", a spus el, potrivit MEDIAFAX.

Preda a adaugat ca luni se va incheia perioada in care s-au depus de catre organizatii, de catre membrii de partid, propuneri de criterii pentru eligibilitatea acestor candidati si in PDL se va discuta luni despre ceea ce inseamna modelul pentru candidatura.

"PDL este interesat de toate alegerile. (...). Pentru noi orizontul de timp mai 2014 este un orizont care ne permite noua sa intram cu cea mai buna formula de candidaturi. Eu cred ca PDL are drepul si are obligatia totodata sa ajute PPE in constructia unei Europe moderne, deci noi ne propunem sa luam cat mai multi parlamentari, ne-am fi dorit sa luam numarul pe care il avem acum", a aratat Preda.

Cezar Preda a mai afirmat ca acest lucru trebuie sa fie hotarat de partid.

"Nu am hotarat inca in structuri sau nu ne-am fixat un obiectiv cuantificat in numar de mandate sau de procente", a declarat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.