Presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, a declarat, joi, la comisiile parlamentare de buget-finante, ca prejudiciul total la autoritatile centrale si locale in perioada 2008-2012 se ridica la peste 900 milioane de euro, in 2011 fiind trimise la parchet 61 de "dosare destul de grele".

Nicolae Vacaroiu a fost intrebat in sedinta comisiilor despre prejudiciul inregistrat la autoritatile centrale si locale.

"Legat de prejudicii, sunt doua paliere: unul legat de constatari directe. unde noi recuperam o parte din prejudicii in timpul controlului. Pentru celelalte, Curtea de Conturi da decizii conform legii. Nerespectarea deciziei Curtii de Conturi inseamna inchisoare de la sase luni la trei ani. Avem multa bataie de cap, peste 2.000-3.000 de procese in fiecare moment", a spus Vacaroiu, potrivit MEDIAFAX.

El a adaugat ca, de cand este la Curtea de Conturi, nu a avut "vreun telefon legat de primari".

"Prejudiciul impreuna cu venitul la bugetul de stat pe 2012, am verificat pe anul 2011, dupa incheierea exercitiului bugetar, si cele doua la un loc se situeaza la peste 700 de milioane de euro, adica prejuduciul si venitul suplimentar pe care le aduce Curtea in special prin aceste decizii date", a continuat Vacaroiu.

"Al doilea palier sunt constatari in care sunt elemente de natura penala. In 2011 s-au trimis la parchet 61 de dosare destul de grele. Prejudiciul in acest dosar, va dau o cifra globala pe toata perioada 2008-2012, de cand sunt la Curte, aceste dosare la Parchet au prejudiciul total de peste 900 de milioane de euro. Sunt in diferite stadii de solutionare", a mai spus Nicolae Vacaroiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.