Comisiile de buget-finante au avizat, joi, bugetul Administratiei Prezidentiale pe anul 2013 in forma propusa de Guvern, desi reprezentanta Presedintiei, Andreia Iana, a aratat ca suspendarea din 2012 a afectat bugetul de salarii, pentru aproape doua luni nefiind achitate salariile celor destituiti.

Andreia Iana, ordonator de credite pentru Administratia Prezidentiala, a precizat la sedinta comisiilor de buget-finante ca bugetul Administratiei Prezidentiale in forma prezentata de Guvern este mai mic fata de anul 2012 cu 4,5%.

Ea a vorbit despre salariile personalului angajat la Administratia Prezidentiala si despre faptul ca trebuie acoperite cresterile salariale.

"Anul 2012 a avut acea procedura de suspendare care a afectat bugetul de salarii, pentru ca oamenii au fost destituiti, departamentele s-au diminuat. Deci, a fost o luna si ceva de zile, doua in care nu s-a putut, nu au fost salarii, nu s-au facut cheltuieli. Si sa mai luam in considerare faptul ca, fiind o institutie foarte mica, fiecare om isi pune amprenta in faza de cheltuieli salariale. Fiecare om conteaza", a aratat Iana, potrivit MEDIAFAX.

Retail jobs

Ea a aratat ca in iunie a fost o crestere salariala de 8% pe care institutia a trebuit sa si-o acopere singura, deoarece nu a primit nicio crestere suplimentara in 2012, iar in 2013 trebuie acoperita cresterea de salarii de 7,4%, care afecteaza anul 2013.

De asemenea, Andreia Iana a mai spus ca au fost persoane aflate in concendiu pentru cresterea copilului care nu a afectat bugetul anului 2012, dar care s-au intors la serviciu in 2013 si trebuie salarizate. Ea a precizat ca afecteaza bugetul pe 2013 si persoanele aflate in detasare in 2012.

Ea a precizat ca Administratia Prezidentiala a solicitat un buget mai mare la salarii si ca varianta propusa de Ministerul de Finante acopera "cheltuielile efectiv in plata la luna octombrie".

"Bugetul care e propus, noi am solicitat un buget mai mare la salarii, aceasta varianta finala pe care a propus-o Ministerul Finantelor acopera cheltuielile efectiv in plata la luna octombrie. Acestea sunt salariile pe care noi le avem acum in buget", a precizat Andreia Iana.

Citeste si:
MApN face angajări pentru Armata Română
MApN face angajări pentru...

Bugetul Administratiei Prezidentiale pe anul 2013 a fost adoptat de deputatii si senatorii din Comisiile de buget-finante cu 21 de voturi "pentru", patru voturi "impotriva" si o abtinere, in forma propusa de Guvern, nefiind aprobat niciun amendament.

Bugetul propus Administratiei prezidentiale pentru anul 2013 este de 26.009.000 lei, in timp ce pentru anul 2012 a avut un buget alocat de 27.256.000 lei, iar executia preliminata a fost de 22.457.000 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.