Vicepremierul Daniel Chitoiu a declarat, miercuri, ca s-a pus in Guvern intrebarea referitoare la care ar fi ministrii acuzati de coruptie, el aratand ca Relu Fenechiu, Varujan Vosganian si Liviu Dragnea nu se incadreaza in categoria celor acuzati de coruptie.

"Asta ne intrebam si noi azi in sedinta de Guvern. Sunt ministri care sunt acuzati de couptie si nu stim care", a spus Chitoiu, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca Relu Fenechiu, Varujan Vosganian si Liviu Dragnea ar trebui sa demisioneze ca urmare a acuzatiilor care li se aduc in dosarele pe care le au, Chitoiu a raspuns negativ, aratand ca cei trei nu sunt acuzati de coruptie.

"Nu. Din cate ne-a prezentat ministrul Fenechiu, el este acuzat de complicitate pentru abuz in servicu, deci nu de coruptie. Domnul Vosganian nu ne-a spus nimic de acest lucru. Domnul Dragnea e pentru referendum, dar nu cred ca asta face parte din coruptie, nu reprezinta coruptie referendumul", a spus Chitoiu.

Doi dintre ministrii la care face referire raportul MCV sunt Liviu Dragnea si Varujan Vosganian, afirma o sursa din cadrul Comisiei Europene citata de agentia France-Presse, care noteaza, preluand o declaratie a premierului Victor Ponta, ca al treilea este Relu Fenechiu.

Un oficial din cadrul Comisiei Europene citat de AFP a precizat ca doi dintre ministrii la care face referire raportul elaborat in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare sunt vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, si Varujan Vosganian, ministrul Economiei, care este vizat de o ancheta a DIICOT.

AFP reaminteste ca Liviu Dragnea este cercetat pentru presupusa implicare in fraudele din referendumul privind destituirea presedintelui Traian Basescu.

Al treilea ministru la care face referire raportul Comisiei Europene este Relu Fenechiu, titularul portofoliului Transporturilor, precizeaza AFP, reluand o declaratie a premierului Victor Ponta.

Citeste si: Ponta: Raportul CE contine erori materiale, puteau fi indreptate daca MCV era si de Cooperare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.