Premierul Ponta considera ca raportul CE contine anumite erori materiale, precum faptul ca nu s-ar fi intamplat nimic in cazul ministrilor verificati de ANI sau ca ar fi ministri cercetati pentru coruptie, iar acestea puteau fi indreptate daca "Mecanismul era si de Cooperare, nu doar de Verificare".

"Nu a fost discutat si cu noi, pentru ca sunt cateva erori, acolo, materiale. In primul rand, inteleg ca nu s-a intamplat nimic cu cei patru ministri care aveau sesizare de la ANI. S-a intamplat, nu mai sunt in Guvern si imi pare rau ca nu mai sunt: si Silaghi, si Hellvig, si Pop, si Andronescu. Tocmai ca i-am sacrificat pentru ca aveau o sesizare de la ANI, de care nu ati mai auzit si de care probabil nici nu o sa mai auziti nimic in viitor, dar i-am sacrificat tocmai din acest motiv, iar acum se trece ca nu s-a intamplat nimic. S-a intamplat, ca nu mai e niciunul dintre cei patru si regret ca nu mai e niciunul, dar a fost un semnal politic pe care am vrut sa-l dau. Am mai citit ca sunt trei ministri cercetati pentru coruptie. Nu am reusit sa-i identific. Inteleg, sigur, Fenechiu e trimis in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu, dar pe ceilalti doi nu i-am gasit oricat i-am cautat. Care sunteti va rog sa spuneti, recunoasteti singuri. Probabil ca e o eroare si lucrurile astea se puteau indrepta daca Mecanismul era si de Cooperare, nu doar de Verificare", s-a adresat Ponta ministrilor, in sedinta de guvern.

Potrivit MEDIAFAX, el a aratat ca obligatiile asumate la Bruxelles, in vara anului trecut, in numele Guvernului au fost indeplinite, iar lucrurile concrete efectuate de Executiv sunt reflectate ca atare in raportul Comisiei Europene.

Citeste si: Recomandarile Comisiei Europene pentru justitia romana


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.