Executivul UE a primit plangeri de la reprezentanti ai CC, CSM si ICCJ printre altele in legatura cu atacuri de intimidare si hartuire prin media, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene Mark Gray.

El a spus ca au existat multe cazuri, nu doar unul sau doua, in care reprezentanti de inalt nivel au fost supusi presiunii prin intermediul presei.

"Am avut multe cazuri, nu doar unul sau doua, ci un numar destul de mare de cazuri in care reprezentanti de inalt nivel, judecatori si nu doar judecatori, au fost supusi presiunii, unor atacuri de fapt, hartuire, intimidare, prin intermediul presei", a aratat purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, potrivit MEDIAFAX.

El a subliniat ca aceasta nu este o problema noua.

"Nu este o problema noua, cred ca stiti ca presedintele Barosso a discutat aceasta problema cu premierul roman in luna august. Si in comisia de la Venetia a Consiliului Europei au fost analizate analizat temerile pe acest subiect. Au existat reclamatii din partea unor organisme, precum Curtea Constitutionala, Consiliul Superior al Magistraturii, Inalta Curte de Casatie si Justitie, care s-au adresat comisiei. De aceea am abordat aceasta problema, care trebuie analizata. Cred ca se face si o campanie politica, intr-un fel sau altul, o campanie care face parte din procesul politic normal, dar in mai multe cazuri, nu doar unul sau doua, s-a trecut limita", a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Mark Gray.

El a mai spus ca, pe de o parte, jurnalistii s-au plans, apoi a vazut "cum se duc campanii impotriva unor persoane din sistemul judiciar".

"Nu ma apuc acum sa spun cutare sau cutare ziarist sau publicatie, insa ceea ce s-a constatat a fost ca am primit plangeri de la tot felul de la organisme din domeniul reformei justitiei. Avem mai multe exemple din partea anumitor persoane care ne-au semnalat aceste lucruri. Au fost semnalate aceste chestiuni si de aceea acest fragment se regaseste in raport si din acest motiv se face trimitere, de pilda, la CNA. Cred ca in ultimele sase luni am auzit tot felul de declaratii facute de toate partile esichierului politic. E important ca nu s-a constatat ca principalele personalitati politice sa spuna in ultimele sase luni: «stati putin, se exagereaza». Cred ca raportul este elocvent", a adaugat Gray.

Citeste si:
Măsurile fiscale propuse de Guvernul Ciolacu, analizate de CCR
Măsurile fiscale propuse de...

Citeste si: Raport CE: Exista intimidari si hartuiri la adresa unor persoane din ANI, CCR, ICCJ si CSM


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.