Proiectul Legii bugetului are pentru Educatie 2.000 de amendamente, 20 dintre ele fiind pentru Academie, restul pentru invatamant preuniversitar, superior si cercetare.

"Bugetul Educatiei are 2.000 de amendamente, speram sa gasim o forumula sa le discutam in bloc. Marea parte se refera la sume alocate scolilor din colegiile senatorilor si deputatilor", a spus Ecaterina Andronescu.

Ea a precizat ca va propune Ministerului Educatiei Nationale sa preia in bloc aceste amendamente si sa incerce sa rezolve cu prioritate capitolele bugetare cu aceste destinatii.

Andronescu a mai spus ca bugetul Cercetarii inregistreaza o crestere semnificativa, fiind aproape dublu.

"Bugetul Cercetarii, unde avem o crestere semnificativa, s-a dublat. In proiectul de buget, dublarea se leaga de faptul ca avem in derulare laserul de la Magurele", a precizat Andronescu, potrivit MEDIAFAX.

Dupa discutiile privind bugetul Educatiei petnru 2013 va fi analizat bugetul pentru Tineret si Sport.

Potrivit Ecaterinei Andronescu, la Educatie au crescut de patru ori fondurile dedicate prefinantarii proiectelor europene. De asemenea, sunt acoperiri pentru capitolele care privesc salariilor cadelor didactice si ale cercetatorilor, a spus Andronescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.