Comisia Europeana va publica raportul MCV fara a consulta si Romania in prealabil.

Raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare pe justitie va fi publicat pe data de 30 ianuarie, scrie adevarul.ro.

Pentru prima data acest raport va fi publicat fara ca textul sa fie trimis in prealabil si partii romane. Conform unor informatii difuzate de RFI, aceasta masura a fost luata de Comisia Europeana dupa ce in alti ani au existat scurgeri de informatii catre presa inainte de a se anunta datele finale ale raportului.

Initial, raportul MCV pe justitie era asteptat la finalul anului. Oficialii europeni au decis insa sa amane publicarea raportului pana dupa alegerile parlamentare pentru a vedea evolutia in urma acestui scrutin.

Comisia europeana a anuntat saptamana trecuta ca isi va prezenta, in raportul despre MCV pe care il va adopta saptamana viitoare punctul de vedere privind prevederile adoptate de Parlamentul Romaniei in legatura cu imunitatea parlamentarilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.