Presedintele PDL Bistrita-Nasaud, deputatul Ioan Oltean, spune ca bugetul pe 2013 nu acopera promisiunile facute de USL, iar Guvernul "a inselat si a pacalit populatia prin promisiuni demagogice".

"Avem un buget care nu rezolva problemele si nu acopera promisiunile facute de USL in campania electorala, un buget care nu aloca 6 la suta pentru invatamant, asa cum strigau pe toate drumurile in ultimii patru ani cei de la USL, un buget care nu aloca 6 la suta pentru reforma din sanatate, asa cum tipau aceiasi USL-isti de-a lungul a patru ani, un buget care are cu 26 la suta mai putine resurse alocate investitiilor, un buget care sacrifica cresterea economica", a afirmat Ioan Oltean, vineri, intr-o conferinta de presa.

Oltean a spus ca Guvernul Ponta prognoza pe 2013, in urma cu o luna, o crestere economica de 1,6 la suta, dar aceasta a ajuns la 1,2 la suta, si ca sunt "toate sansele sa nu existe crestere economica pe 2013".

"E un buget construit pe taxe si impozite, pe biruri si pe un segment social foarte important, care a constituit pana acum baza cresterii economice, agricultorii. In sfarsit, Victor Ponta si-a gasit domeniul din care poate sa realizeze venituri pentru buget, impozitand agricultura si fermierii. Daca facem o analiza a cresterii economice pe 2011 si 2012, vom constata ca agricultura a fost principalul domeniu care a creat plus valoare. Iata ca Victor Ponta s-a gandit ca bietii tarani au dus-o prea bine, au acumulat prea multi bani si ca trebuie sa fie impozitati, iar birurile nu sunt de nebagat in seama, sunt impovaratoare pentru acest segment", a spus Oltean, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele PDL Bistrita-Nasaud a spus ca Guvernul a inselat populatia.

"Actualul Guvern a inselat, a pacalit populatia prin promisiuni demagogice, ca nu a avut macar rabdarea sa treaca cateva luni pentru ca populatia sa nu suporte chiar din ziua a doua a guvernarii neajunsurile unei guvernari demagogice. PDL subliniaza necesitatea, obligativitatea ca Guvernul sa-si tina promisiunile, sa vina in fata poporului si sa majoreze salariile pentru ca a promis acest lucru, sa majoreze pensiile, nu cu 4 la suta pentru ca incalca legea. Legea pensiilor spune ca pensiile se majoreaza cu rata inflatiei, care este acum peste 5 la suta, plus cu 50 la suta din cresterea salariului mediu pe economie", a declarat Oltean.

El a adaugat ca PDL cere Guvernului sa stabileasca salariul minim la 850 de lei, cat a promis in campania electorala, sa scada TVA la 9 la suta la produsele alimentare principale, fiindca asa a promis.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

"Pe toate gardurile au scris 9 la suta, sa stabileasca cota unica diferentiata, de 8 la suta, de 12 la suta si de 16 la suta, sa diminueze contributia sociala cu 5 la suta fiindca a promis si acest lucru, sa creeze locuri de munca prin dezvoltarea investitiilor, fiindca a promis acest lucru Guvernul Ponta, iar prin buget investitiile au alocati cu 26 la suta mai putini bani decat anul trecut. Si mai cerem un lucru, sa diminueze cheltuiala publica pentru ca a promis ca nu va creste cu un leu cheltuiala publica si a infiintat ministere noi, secretariate noi si secretari de stat cu duiumul, sa aiba coerenta si consecventa in actul de guvernare", a spus Ioan Oltean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.