Presedintele Traian Basescu va face, in perioada 25-30 ianuarie, o vizita in America Latina, unde va participa la Summitul Comunitatii Statelor Latino-Americane si Caraibiene (CELAC) - UE, avand programata si o vizita oficiala in Peru.

Summitul Comunitatii Statelor Latino-Americane si Caraibiene (CELAC) - Uniunea Europeana (UE) se desfasoara in perioada 25 - 28 ianuarie la Santiago de Chile (Republica Chile), iar vizita oficiala a presedintelui in Peru este programata pentru perioada 28 - 29 ianuarie.

Aceasta este prima vizita, in calitate de sef de stat, pe care domnul presedinte Traian Basescu o face in America Latina, se arata intr-un comunicat al Presedintiei remis.

Vizita oficiala a presedintelui Basescu in Republica Peru este a doua pe care un sef de stat din Romania o face in aceasta tara, precedenta vizita desfasurandu-se in 1973.

Delegatia oficiala care il insoteste pe presedintele Romaniei in aceasta vizita in America Latina este formata din ministrul de Externe, Titus Corlatean, cinci consilieri ai domnului presedinte, ambasadorul Romaniei in Republica Chile, E.S. domnul Florin-Angelo Florian, insarcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Romaniei in Republica Peru, Stefan Nicolae, precum si reprezentanti ai Compartimenului Protocol din cadrul Administratiei Prezidentiale si ai Serviciului de Paza si Protectie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.