Liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirma ca propunerea presedintelui Traian Basescu de a demisiona din functie simultan cu cei 588 parlamentari nu este una "constructiva", spunand ca "nu merge chestia asta ca «daca tu iti dai demisia mi-o dau si eu»".

Intrebat, joi, de corespondentul MEDIAFAX cum comenteaza declaratiile presedintelui Traian Basescu, potrivit carora este gata sa-si depuna mandatul simultan cu cei 588 de parlamentari, Kelemen Hunor a spus ca "o astfel abordare nu este una constructiva".

"Chestia asta cu daca tu iti dai demisia mi-o dau si eu nu prea merge. Eu consider ca o astfel abordare nu este una constructiva, nici dintr-o parte, nici din alta si nu cred ca trebuie conditionata o astfel de demisie a Parlamentului, care a fost ales de doua luni. Sunt doua teme false, scurtarea mandatului presedintelui sau demisia Parlamentului, care creeaza impresia ca exista o tensiune politica, un conflict politic inutil, cand sunt multe alte lucruri care trebuie dezbatute si care sunt mai urgente pentru fiecare om si sunt de o mie de ori mai importante decat aceasta chestiune. Cand se va pune problema modificarii Constitutiei, se va putea discuta despre stabilirea unei date pentru alegerile prezidentiale si parlamentare", a spus Kelemen.

El a afirmat ca a vazut cum unul dintre protagonistii disputei politice spunea ca, daca nu va fi demis presedintele Traian Basescu la referendum, se lasa de politica, lucru care nu s-a intamplat, iar celalalt spunea ca nu vrea sa ajunga presedinte "la masa verde".

"Toata lumea cunoaste aceste chestiuni, deci sunt teme false din punctul meu de vedere", a spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor a adaugat ca argumentul contra adus de presedintele Traian Basescu in ceea ce priveste devansarea alegerilor prezidentiale, respectiv ca presedintele ales se plictiseste asteptand cateva luni, nu este unul "solid", pentru ca americanul nu se plictiseste din 3 noiembrie pana in 20 ianuarie.

"Romanul se plictiseste rau de tot daca a doua zi dupa alegeri nu se aseaza pe scaun. Eu consider ca o constructie logica si foarte clara trebuie sa fie dupa amendarea Constitutiei, nu sa asistam acum la discutii sterile", a spus liderul UDMR.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Citeste si: Basescu, despre comasarea alegerilor: Sunt gata sa-mi depun mandatul simultan cu cei 588 de parlamentari


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.