Premierul Victor Ponta a discutat, marti seara, cu oficialii FMI despre situatia combinatului Oltchim, iar principala varianta luata in calcul este intrarea companiei in insolventa ca solutie ulterioara pentru privatizarea mai usoara a societatii, proces care sa presupuna si disponibilizari.

"Este probabil sa se intre in insolventa, cu disponibilizari de personal. O decizie finala va fi luata in Guvern", au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

Intrarea in insolventa presupune ca Guvernul sa se adreseze tribunalului cu o cerere de deschidere a procedurii si sa astepte decizia judecatorului sindic, au adaugat sursele.

Tot marti seara, ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a declarat ca, in opinia sa, ca fost ministru al Economiei, insolventa este singura varianta de a viabiliza compania Oltchim, care necesita un proces de restructurare.

El a confirmat, la Realitatea TV, ca in acest caz vor exista disponibilizari si vor fi inchise unele activitati conexe, precizand ca, in mandatul sau la Ministerul Economiei, firma Alvarez&Marsal, administrator special, a redactat schita unui plan de reorganizare a companiei, inclusiv cu necesarul de concedieri.

Chitoiu a adaugat ca stie ca actualul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, a inceput discutiile cu potentiali investitori interesati de Oltchim.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.