Parlamentul a adoptat, marti, modificarile aduse la Statutul deputatilor si senatorilor cu 309 voturi "pentru", 56 de voturi "impotriva" si doua abtineri.

Parlamentarii PP-DD au parasit sedinta in semn de protest fata de faptul ca modificarile au fost facute noaptea, iar deputatii si senatorii nu au primit raportul la timp.

"Grupul PP-DD considera ca dezbaterea unui raport la ora 1.00 noaptea este cel putin nefireasca", a afirmat liderul senatorilor PP-DD, Tudor Barbu, in plen.

Parlamentarii PDL au votat impotriva modificarilor la Statutul deputatilor si senatorilor, cele doua abtineri au apartinut UDMR, iar deputatul PSD Gabriela Cretu a anuntat ca nu participa la vot.

Parlamentarii PDL au votat impotriva, a precizat, dupa vot, deputatul PDL Ioan Oltean. Oltean a sustinut ca modificarile aduse Statutului sunt doar "un strat de spoiala", imunitatea parlamentarilor a fost intarita, iar textul privind conflictul de interese incurajeaza parlamentarii sa faca acest lucru.

"Credem ca trebuie sa regandim aceasta lege si sa o asezam pe parametrii normali", a adaugat Oltean, potrivit MEDIAFAX.

Citeste si: Care sunt principalele modificari aduse la Statutul senatorilor si deputatilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.