Dupa ce luni PSD a hotarat in Biroul Permanent sa nu atace la Curtea Constitutionala Legea bugetului de stat pe 2006, ieri, opt senatori social-democrati au facut exact contrariul. Ei au semnat alaturi de 27 de senatori PRM o sesizare adresata Curtii, prin care contesta bugetul de stat. Printre acestia se afla viceliderul grupului parlamentar al PSD, Otilian Neagoe, permanentul contestatar Antonie Iorgovan si fostul ministru al Culturii, Razvan Theodorescu. Purtatorul de cuvant al PSD, Crisitian Dumitrescu, sustine ca liderii formatiunii nu au stiut nimic de aceasta decizie a colegilor senatori.

Desi, teoretic, deciziile Biroului Permanent sunt obligatorii pentru toti membrii, Diaconescu a afirmat ca impotriva celor opt senatori nu pot fi propuse sanctiuni disciplinare, intrucat, potrivit legii, un parlamentar poate sustine o initiativa individuala. Desi PRM anuntase la sfarsitul saptamanii trecute ca va ataca proiectul de lege la Curtea Constitutionala intr-o eventuala alianta pe aceasta tema cu social-democratii, conducerea PSD s-a delimitat clar de aceasta initiativa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.