Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la finalul sedintei Biroului Permanent, ca desi suma alocata acestei Camere legislative pentru anului 2013 este una "dramatica", senatorii au inteles limitarile bugetare.

Antonescu a spus ca din cauza bugetului limitat, suma alocata cazarii senatorilor nu va trebui sa depaseasca 4.000 lei pe luna.

"Noi facem eforturile pentru a ramane in cifra de buget extrem de severa, adica 83 de milioane de lei, ceea ce inseamna ca trebuie sa ne incadram cu regimul de cazare pana in 4.000 de lei pe luna, indiferent sub ce forma. (...) Personal, cred ca acolo unde putem lua modele europene, ale Parlamentului European de exemplu, acolo se pune o suma la dispozitie cu care stai la hotel, daca vrei, stai in chirie pur si simplu", a mentionat presedintele Senatului, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit afirmatiilor sale, este vorba, in acest caz, de "chestiuni tehnice".

"Noi la Senat nu am avut aceasta problema, nu am avut turbulente, nemultumiri. Toata lumea a inteles ca asta este situatia si ca daca vorbim de constrangeri, limitari bugetare, trebuie sa incepem cu noi. O sa discutam bugetul. Evident ca este o suma dramatica, dar facem eforturi sa o acceptam, sa mergem pe aceasta suma pentru ca, in situatia noastra ca institutie, sunt atatea si atatea alte institutii cu o situatie si mai grava, de la sistemul de educatie pana la cel de siguranta publica. Atunci mi se pare ca daca altii suporta rigorile unui asemenea buget, atunci o sa le suportam si noi", a sustinut Antonescu.

Potrivit afrmatiilor sale, s-ar putea face economii si in ceea ce priveste modalitatea de transport a senatorilor, sugerand preluarea modelului existent la Parlamentul European, care presupune infiintarea unui dispecerat care sa puna la dispozitia senatorilor masini din parcul auto al Parlamentului atunci cand acestia au de efectuat un drum in interes de serviciu.

"Nu stiu cat de complicat ar fi din punct de vedere tehnic, dar cred ca ar trebui, si am discutat chestiunea asta si cu domnul Valeriu Zgonea la un moment dat, sa vedem daca nu este mai ieftin sa avem si sistemul apropo de transport pentru ca acolo, in Parlamentul European, exista un parc auto, exista un dispecerat, iar cand parlamentarii au nevoie de o masina - evident in scopul activitatii lor, adica de a se duce de la Parlament la o alta institutie sau de la Parlament acasa, nu o folosesc ca taxi toata ziua - cer o masina care vine si ii duce unde au nevoie. S-ar putea ca asta sa fie mai ieftin decat sa platesti o masina si o cantitate de carburant pentru fiecare parlamentar", a opinat demnitarul.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.