Presedintele Traian Basescu nu a primit niciun proiect de modificare a Statutului deputatilor si senatorilor si ar fi surprins ca acest lucru sa se intample, neavand atributii, insa atentioneaza ca o consolidare a imunitatii parlamentare in raport cu incalcarea legii ar fi o grava eroare.

"Domnul presedinte Traian Basescu nu a primit niciun proiect de modificare a Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor si ar fi surpins ca acest lucru sa se intample, avand in vedere ca nu are atributii legale in acest sens. Totodata, domnul presedinte Traian Basescu atentioneaza ca o consolidare a imunitatii parlamentare in raport cu incalcarea legii ar fi o grava eroare", se arata intr-o declaratie a purtatorului de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, data publicitatii vineri.

Anterior, surse din conducerea Camerei au declarat pentru MEDIAFAX ca proiectul de modificare a Statutului senatorilor si deputatilor a fost trimis la Presedintie, Guvern, ANI si Parchet, pentru ca aceste institutii sa exprime un punct de vedere sau sa il amendeze.

Sursele citate au aratat ca pe modificarile privind imunitatea si conflictul de interese vor avea loc discutii intre consilieri de la Parchet si reprezentanti ai parlamentarilor.

Potrivit surselor mentionate, conducerea Camerei asteapta de la institutiile respective puncte de vedere, astfel incat pana luni sa fie definitivat proiectul de modificare care va intra in dezbaterea comisiilor de specialitate.

Sursele citate au precizat ca modificarile aduse la Statutul deputatilor si senatorilor sunt aduse ca urmare a criticilor formulate de UE privind inexistenta reglementarilor explicite referitoare la ridicarea imunitatii si a celorlalte chestiuni sensibile de natura juridica care i-ar putea privi pe parlamentari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.