Presedintele PDL, Vasile Blaga, sustine ca unii dintre actualii europarlamentari ai partidului s-ar putea sa nu se regaseasca pe lista viitorilor candidati democrat-liberali pentru Parlamentul European urmand sa fie analizata activitatea fiecaruia, dar si a celorlalti care doresc sa candideze.

Blaga sustine ca unii dintre actualii europarlamentari ai PDL s-ar putea sa nu se mai regaseasca pe lista de candidati pentru Parlamentul European

El a declarat, joi seara, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, ca organizatiile judetene au termen doua saptamani pentru a face propuneri de candidati catre conducerea centrala a partidului, iar acestea vor fi prezentate in Biroul Permanent National, transmite MEDIAFAX.

"Organizatiile judetene au termen doua saptamani pentru a-i transmite domnului secretar general Flutur propunerile, urmand ca noi sa le prezentam in Biroul Permanent National. Evident, vom tine cont de activitatea pe care au avut-o europarlamentarii nostri si altii care doresc sa candideze atat la Bruxelles, cat si in tara. Pana la urma alegerile, inclusiv pentru europarlamentare, se tin in Romania, aici se obtin voturi pentru a merge Bruxelles. De exemplu, in aceasta campanie avem europarlamentari care au muncit extraordinar, in campania la nivel central, domnul Ungureanu, domnul Stolojan, doamna Elena Basescu nu s-a miscat doua luni din Republica Moldova, deci oameni care au muncit foarte mult, pe altii nu i-am vazut, pe multi nu i-am vazut, este adevarat", a afirmat Vasile Blaga.

El a recunoscut ca unii dintre cei care acum sunt europarlamentari s-ar putea sa nu se regaseasca pe lista viitorilor candidati.

"Este posibil ca la votul secret pe care il vom avea pentru stabilirea listelor, ca asa procedam noi in PDL, unii dintre cei care astazi sunt europarlamentari sa nu se regaseasca, este posibil, criteriile sunt stabilite de catre partid. Dar nu am o tinta vizavi de unul sau de altul. Dar sigur ca este mai usor sa iti anunti candidatura pe o lista pentru 20.000 de euro pe luna, mi se pare mai interesant decat sa te bati intr-un colegiu din Constanta pentru o mie, mi se pare ca e mai greu pe o lista decat uninominal", a explicat liderul PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.