Forta Civica a anuntat ca cere demisia ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, doarece masura pe care politicianul o sustine, de sistare a finantarii spitalelor private din fonduri publice, este discriminatoare.

"Partidul Forta Civica cere demisia Ministrului Sanatatii, domnul Eugen Nicolaescu. Masura pe care domnul ministru o sustine, de sistare a finantarii spitalelor private din fonduri publice, va crea o situatie absolut paradoxala odata cu intrarea in vigoare a Directivei Europene 24/2011, incepand cu luna octombrie. Conform acestei Directive Europene, un cetatean roman poate alege sa fie tratat in orice spital de pe teritoriul Uniunii Europene, iar Casa Nationala de Asigurari de Sanatate va fi obligata sa deconteze suma pe care ar fi platit-o daca interventia sau tratamentul acestuia s-ar fi desfasurat in Romania", se arata in comunicatul de presa emis de Forta Civica.

Partidul condus de Mihai Razvan Ungureanu considera ca daca masura sistarii decontarii interventiilor in spitale private din Romania va fi totusi luata, vom fi pusi in fata "unei situatii clare de discriminare".

"In aceasta situatie, daca masura sistarii decontarii interventiilor in spitale private din Romania va fi totuai luata, vom fi pusi in fata unei situatii clare de discriminare. Astfel, spitale din alte tari ale UE vor putea deconta interventii pentru pacienti din Romania, in timp ce spitalele private din tara noastra nu vor beneficia de astfel de decontari. Partidul FORTA CIVICA atrage atentia asupra modului in care masura propusa de ministrul Nicolaescu va dezavantaja, in mod evident, spitalele private din Romania fata de unitati sanitare similare din UE si va descuraja, fara urma de indoiala, investitiile private viitoare in sistemul de sanatate in tara noastra", sustine FC.

Partidul precizeaza ca aceasta nu este "decat o dovada in plus" ca masurile pe care Ministerul Sanatatii le initiaza nu sunt "gandite pana la capat".

Citeste si:
Ministrul Sănătății, anunț despre numărul îmbolnăvirilor de gripă...
Ministrul Sănătății, anunț...

"Aceasta nu este decat o dovada in plus ca masurile pe care Ministerul Sanatatii le initiaza nu sunt gandite pana la capat, nu sunt bazate pe studii de impact serioase si pot genera consecinte pe care actuala guvernare USL nu pare in niciun caz pregatita sa le gestioneze, in toata complexitatea si cu toate implicatiile lor. De aceea, FORTA CIVICA cere – cu efect imediat – demisia ministrului Nicolaescu", a concluzionat FC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.