Liderul deputatilor PNL, Dan Radu Rusanu, a declarat, marti, ca parlamentarii vor beneficia de 4.000 de lei pentru cheltuielile de cazare, obtinuti in baza unei declaratii pe propria raspundere ca nu detin locuinte in Capitala, urmand ca fiecare dintre acestia sa opteze pentru forma de cazare.

Rusanu a sustinut, la finalul discutiilor care au avut loc la biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, ca reducerea privind cheltuielile de cazare per parlamentar se vor reduce de la 7.500 de lei lunar la 4.000 de lei.

"In cei 4.000 de lei se vor incadra, ca vor dormi la hotel, ca vor dormi in gazda sau in alta parte sau vor face naveta, important este ca suma respectiva sa nu depaseasca 4.000 de lei si atunci aceasta cheltuiala este o economie pe bugetul Parlamentului privind cazarea parlamentarilor. (...) Economia fata de suma care este alocata acum pentru cazare de 7.500 de lei, nu va fi mai mult de 4.000 de lei", a explicat Rusanu, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca fiecare deputat sau senator va trebui, in schimbul acestei sume, sa dea o declaratie pe propria raspundere ca nu detine locuinte in Bucuresti sau Ilfov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.