Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirma, pe blog, ca liderii PDL si PNL Cezar Preda si Crin Antonescu ii catalogheaza pe cei care nu le impartasesc opiniile in partidele lor ca fiind "tradatori", el adaugand ca cele doua formatiuni "par sa nu fie capabile sa asume dezbaterea libera".

"Pasiunea cu care se discuta in ultimele zile despre tradare este impresionanta", scrie, Preda, pe blog.

El aminteste ca Cezar Preda (PDL) a spus despre Sever Voinescu (PDL), pe 9 ianuarie 2013: "Singurul lucru pe care-l poate cere Sever Voinescu este sa fie dat afara repede din partid! Pentru ce ne trebuie sase luni pentru a-i da afara din partid pe toti tradatorii care au facut campanie impotriva partidului si in favoarea adversarilor politici? Acesta este raspunsul corect la intrebarile tradatorilor sau neimplicatilor in aceasta batalie grea din 9 decembrie".

De asemenea, potrivit MEDIAFAX, europarlamentarul precizeaza ca Antonescu a spus despre Andrei Chiliman, pe 13 ianuarie 2013: "Domnul Chiliman a facut niste declaratii si in timpul campaniei, si acum pe care fiecare poate sa le judece in adevarul sau neadevarul lor, in inteligenta sau prostia lor… In general, atitudinea pe care a avut-o si o are Andrei Chiliman e tradare".

"Desi Cezar Preda si Crin Antonescu nu sunt in acelasi partid, ei vorbesc la fel despre colegii care nu le impartasesc opiniile. Si unul, si celalalt se folosesc de pozitiile de autoritate ocupate – prim-vicepresedinte PDL, respectiv presedinte PNL – mizand pe servitutea organizatiilor care i-au ales. Partidele celor doi au in denumire referinta la liberalism, dar par sa nu fie capabile sa asume dezbaterea libera. Si PDL, si PNL folosesc, la varf, acelasi dictionar politic: a trada inseamna a refuza autoritatea nelimitata a unei opinii. A pedepsi tradarea e echivalent cu a consolida puterea discretionara a sefului de partid, fiindca opinia lui e cea care se poate impune cel mai usor. Cand aud aceste voci din PDL si PNL care detesta atat de tare libertatea incat o descriu ca «tradare», am impresia ca batalia pentru demnitate si reprezentare inceputa in 1989 nu a fost castigata. On a du pain sur la planche", mai scrie Preda.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.