Europarlamentarul PDL Cristian Preda considera ca justificarea deciziei de a nu mai directiona bani de la CNAS catre spitalele private este una de tip contabil, care arata ca ministrul Sanatatii vrea sa salveze statul, nu pacientul.

Preda aminteste, pe blogul sau, ca ministrul Eugen Nicolaescu a anuntat ca, incepand de la 1 martie, banii de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate nu vor mai putea fi directionati catre spitalele private.

Potrivit MEDIAFAX, europarlamentarul PDL arata ca justificarea deciziei este "una de tip contabil": statul va economisi astfel 10 la suta din banii alocati si-i va putea directiona catre spitalele pe care le administreaza tot el.

"Strict economic vorbind, asta inseamna ca e musai ca statul sa nu aiba parte de concurenta loiala! Pe de alta parte, daca, spre deosebire de dl. ministru al sanatatii, ne gandim si la pacienti, vom constata ca, pentru USL, statul e mai important decat pacientul", adauga Preda.

El mai scrie ca Eugen Nicolaescu a tinut, de altfel, sa explice ca aceasta e o viziune liberala. "Da, e o noua fila din istoria liberalismului ajuns in epoca Becali. O epoca in care toate cuvintele sunt otravite", continua Preda.

"Daca nu cadem de acord ca pacientul e mai important decat statul, nu vom putea avea o solutie rationala. E straniu ca un minsitru al sanatatii vrea sa salveze statul, nu pacientul", mai scrie Cristian Preda intr-un comentariu.

Citeste si: Nicolaescu: Vom sista finantarea din bani publici a spitalelor private


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.