Administratia Prezidentiala, Curtea de Conturi, Curtea Constitutionala, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Consiliul Suprem al Magistraturii au solicitat majorari ale bugetelor, insa doar Parlamentul poate decide asupra reducerii acestora, nu Guvernul, a declarat, joi, premierul Victor Ponta.

"In conformitate cu Constitutia, sunt autoritati care isi fac singure bugetul: Administratia Prezidentiala, Curtea de Conturi, Curtea Constitutionala, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Consiliul Suprem al Magistraturii. Toti au cerut majorari. Eu n-am voie, pentru ca i-as «persecuta», in mod sigur, daca as taia eu, dar sigur ca Parlamentul trebuie sa gaseasca o solutie in care cand dam, dam la toata lumea, iar cand taiem, taiem la toata lumea", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

In luna decembrie, premierul anunta ca Parlamentul va avea acelasi buget ca in acest an chiar daca numarul de parlamentari a crescut in urma alegerilor de la 470 la 580 persoane, iar Presedintia va avea, ca si Guvernul, un buget mai mic pentru cheltuieli de protocol.

El a adaugat ca si Presedintia trebuie sa fie mai inchisa la buzunare, ca si Guvernul si Parlamentul.

Premierul a oferit ca exemplu de risipa a banilor publici faptul ca la nivelul Presedintiei se inchiriaza "ditamai" avionul Tarom cu 100 locuri, care sta pe pista trei zile asteptand un singur om, in timp ce el, ca prim-ministru, apeleaza la cursele de linie ale companiei aeriene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.