Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, ca presedintele PNL Crin Antonescu este candidatul USL la alegerile prezidentiale din 2014, dar nu a exclus o proprie candidatura la alegerile din 2019 sau 2024.

"Crin Antonescu va candida la functia de presedinte sprijinit de USL si eu cred ca va si castiga. Stiti ce repede trece un an? (...) Dincolo de prietenie, cred ca nimeni, nici cei mai mari adversari ai lui Crin Antonescu, nu poate contesta ca el este de departe favoritul viitoarei curse prezidentiale. Ne bazam pe toate cercetarile sociologice pe care le avem", a declarat Ponta la B1 TV.

De asemenea, liderul USL a afirmat ca, in momentul de fata, Antonescu este principalul favorit pentru functia de presedinte.

"Eu spun inca o data ca, dupa victoriile de anul trecut (...), dupa puterea pe care o are USL, pe care nu o va pierde la anul, cred ca Antonescu, candidatul USL, pleaca in mod clar cu prima sansa. Mai e un lucru, nu ma uit prea des in ograda celorlalti, dar daca candideaza cu doamna Udrea, domnul Boc si Ungureanu, cum a spus Basescu, poate sa plece in vacanta linistit", a mai adaugat Ponta.

In ceea ce priveste o posibila candidatura a sa pentru functia de presedinte, Victor Ponta a raspuns: "Categoric, nu. A, ma intrebati asa, de-a lungul vietii? Ma gandeam sa nu scoateti aceasta declaratie in 2019 sau 2024. In 2014 categoric, nu. (...) N-as fi om politic daca as spune 'niciodata nu'. Mai e insa foarte mult. In 2024 eu o sa am 52 de ani. Dupa parerea, un presedinte de tara trebuie sa fie matur, trebuie sa aiba peste 50 de ani, de aceea v-am spus ca nu candidez in 2014", a concluzionat premierul Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.