Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, ca atat Guvernul, cat si presedintele au actionat legal si constitutional in legatura cu OG privind taxele, mentionand ca sigurul care nu a actionat astfel este Emil Boc, si precizand ca acordul de coabitare nu va fi rupt.

"Presedintele a procedat constitutional si legal promulgand Legea de abilitare vineri. Guvernul a procedat legal si constitutional, nu putea emite ordonante simple pana nu avea legea promulgata. Singurul care a procedat nelegal, neconstitutional si stupid e domnul Boc, care nu are nicio scuza ca nu cunoaste procedura. El, fiind si premier, sa iasa cu aceasta prostie duminica...Intrebati-l pe el de ce nu a inteles cum se procedeaza", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Solicitat sa comenteze faptul ca Presedintia a solicitat Guvernului sa pastreze declaratiile "in limitele decentei", Ponta a raspuns: "Dumnezeule, cu ce am fost indecent?".

Intrebat daca se va rupe acordul care stabileste coabitarea, Ponta a raspuns negativ.

Premierul a precizat ca nu exista neintelegere sau conflict intre Presedintie si Guvern pe aceasta tema. "Nu e niciun fel de neintelegere sau conflcit intre Presedinte si Guvern. S-a procedat legal, constitutional. (...) Acuma credeti ca o sa rupem un pact de coabitare de la Boc? Nici vorba, trebuie sa fie lucruri mult mai serioase", a spus Ponta.

El i-a transmis lui Emil Boc sa "faca bine" si sa-si incaseze taxele si i-a cerut sa nu mai fie "ridicol".

"Emil Boc sa faca bine sa-si incaseze taxele. Daca nu vrea, e problema sa, dar va veni Curtea de Conturi la el. Stiu ca se reinventeaza politic, ca e batalie in PDL, dar sa nu mai fie ridicol", a spus Ponta.

Citeste si: Boc: Ponta nu cunoaste Constitutia, Guvernul putea adopta o OUG privind taxele in 27 decembrie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.