Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca vicepresedintele INS, Beatrix Gered, va gira conducerea acestei institutii pana la numirea unui specialist cu credibilitate si fara culoare politica.

"La INS urmeaza sa numesc un presedinte. N-o voi numi pe doamna Gered presedinte, dar dintre cei trei vicepresedinti actuali am intrebat cine este cel mai vechi si este doamna Gered, deci nu putea fi ea. La INS se duc cele mai importante cifre, credibilitatea e cea mai importanta, si atunci nu vroiam o discutie - dar cred ca domnul Voineagu (Vergil Voineagu, presedintele INS, n.r.) nici nu era numit de PDL, era prin 2005 - 2006 - nu vroiam sa apara o discutie politica", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca vicepresedintele INS, Beatrix Gered, va gira conducerea acestei institutii pana la numirea unui specialist cu credibilitate.

"Deci doamna Gered gireaza conducerea INS pana cand voi numi si voi numi o persoana care n-are legatura cu PSD, nici cu PNL, nici cu altcineva, ci un specialist cu credibilitate, si avem asa ceva. O sa discut de pe liste sa vedem si cine isi doreste, dar avem asemenea specialisti", a spus Ponta.

Vergil Voineagu a fost demis de catre premierul Victor Ponta de la conducerea Institutului National de Statistica, atributiile de presedinte urmand sa fie exercitate temporar, pana la numirea noii conduceri, de Beatrix Gered, vicepresedinte al institutiei.

Gered Beatrix beneficiaza de sprijinul UDMR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.