Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca joi va prezenta "starea natiunii", respectiv situatia datoriilor acumulate, banii din bugetul pe 2013 si proiectele care se vor putea duce la indeplinire in urmatorii patru ani, in baza alocarilor bugetare multianuale.

"Joi mi-am programat sa am o intalnire cu media si prin intermediul media sa prezint nu bugetul de stat, pentru ca pentru publicul larg sa ma apuc sa prezint capitole de buget nu cred ca e solutia buna, ci mai degraba sa prezint starea natiunii, sa arat ce datorii avem din trecut, fara sa incep sa spun de vechea mostenire, pur si simplu sa prezint realitatea, sa arat ce lucruri putem sa facem in actualul buget si ce alte lucruri nu putem sa facem altfel. Va fi prezentare de care eu nu tin minte sa se fi facut in ultimii ani", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca prezentarea sa va avea o perspectiva de patru ani. "Voi arata: astia sunt banii, asta trebuie sa facem, astea sunt lucrurile pe care putem sa le facem. Va fi o prezentare cu o perspectiva de patru ani, totusi, ce bani sunt in 2013, dar care sunt proiectele pe care le incepem in 2013 si putem sa le terminam in functie de alocarile multianuale", a spus Ponta.

Presedintele PSD a aratat ca spera ca pana joi ministrii Daniel Chitoiu si Liviu Voinea sa termine detaliile.

Ponta a mai spus, raspunzand unei intrebari, ca proiectul de buget nu a fost secretizat, ci doar memorandumul ministrului Liviu Voinea privind strategia de discutii cu FMI.

"Bugetul nu a fost niciodata secretizat, el se trimite parlamentarilor, se pune pe site. Singurul lucru trecut pe lista de confidential la care au participat doar ministrii, fara consilieri si experti, a fost memorandumul lui Liviu Voinea legat de strategia de discutii cu FMI", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.