Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, luni, ca premierul Victor Ponta nu cunoaste textul Constitutiei si faptul ca putea emite o OUG privind reglementarea de catre autoritatile locale a taxelor si impozitelor locale inca in decembrie 2012.

Emil Boc a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX ca pe site-ul Ministerului Finantelor, la rubrica "Transparenta decizionala", a fost postat la sfarsitul anului trecut un proiect de OUG legat de problema taxelor si impozitelor locale, care nu a fost adoptat de Guvern nici in 27 decembrie 2012, nici in 4 ianuarie 2013.

"In legatura cu afirmatiile juristului premier Victor Ponta, precizez ca acesta nu cunoaste textul Constitutiei si nu stie faptul ca potrivit art. 115 alin. 4, Guvernul putea adopta o OUG fie in 27 decembrie 2012, cand a adoptat HG, fie in 4 ianuarie 2013, cand a avut loc urmatoarea sedinta de Guvern, pentru modificarea Codului Fiscal, astfel incat autoritatile locale sa decida ele daca indexeaza sau nu taxele si impozitele locale. Dovada suprema in acest sens este proiectul de OUG aflat pe site-ul Ministerului Finantelor, la rubrica «Transparenta decizionala», si care nu a fost adoptat de Guvern nici in 27 decembrie, nici in 4 ianuarie. Daca premierul jurist, atotstiutor in materie de drept, consulta site-ul respectiv sau il intreba pe ministrul Finantelor, despre proiectul de OUG, afla din 27 decembrie ca nu mai avea de ce sa convoace Parlamentul in sesiune extraordinara sau putea in 4 ianuarie sa adopte in sedinta de Guvern proiectul de OUG cu obligativitatea ca in luna ianuarie sa se convoace Parlamentul in sesiune extraordinara", a spus Boc.

Guvernul ii explica lui Boc de ce OG pe taxele locale nu a fost adoptata inca

El a afirmat ca, daca dorea, premierul Victor Ponta putea adopta OUG pentru modificarea Codului Fiscal.

"E adevarat ca mai are pe legea de abilitare, dar aceasta este o procedura complementara si care depinde de o lege de abilitare din partea Parlamentului. El putea sa emita OUG pentru ca soarta a milioane de platitori de taxe si impozite locale este importanta si este o chestiune stringenta de reglementat. Din nefericire, juristul premier fie nu stie, fie nu vrea", a subliniat Emil Boc.

Citeste si: Basescu il atentioneaza pe Ponta: Guvernul sa se mentina in limita declaratiilor decente


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.