Presedintele Traian Basescu a promulgat joi, 3 ianuarie, Legea de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonante in vacanta parlamentara si l-a informat pe premierul Victor Ponta, informeaza Administratia prezidentiala, care atrage atentia Guvernului sa se mentina in limita declaratiilor decente.

"Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante a fost primita de Administratia Prezidentiala in data de 24 decembrie 2012. Presedintele Romaniei, conform Articolului 77 din Constitutia Romaniei, are la dispozitie 20 de zile pentru analiza si promulgarea, respectiv, trimiterea spre reexaminare a unei legi (practic, in aceasta perioada, Departamentul Constitutional-Legislativ al Administratiei Prezidentiale a avut la dispozitie doar doua zile pentru a realiza aceasta analiza)", se arata in comunicatul emis de Administratia Prezidentiala.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a promulgat legea in data de 3 ianuarie 2013, zi in care l-a si informat personal de acest lucru pe prim-ministrul Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta. De altfel, Administratia Prezidentiala a comunicat public, in dimineata zilei de 4 ianuarie 2013, referitor la promulgarea legii", se arata in comunicatul Presedintiei legat de "explicatiile formulate de Guvernul Romaniei, intr-un comunicat de presa din data de 7 ianuarie a.c., despre motivele care au stat la baza imposibilitatii de a fi adoptata ordonanta privind modificarea Codului fiscal in privinta taxelor si impozitelor locale".

Ponta: Basescu, idolul lui Emil Boc, a promulgat Legea privind abilitarea Guvernului vineri

Potrivit MEDFIAFAX, Administratia Prezidentiala atentioneaza Guvernul Romaniei sa se mentina in limita declaratiilor decente si sa nu arunce vinovatia pe terte institutii sau persoane pentru neadoptarea deciziei privind modificarea taxelor si impozitelor locale, se mai arata in comunicat.

De asemenea, Administratia Prezidentiala mentioneaza ca respecta cu maxima rigurozitate procedurile si prevederile constitutionale si ca acestea nu vor fi incalcate ca urmare a unor presiuni publice create prin declaratii sau comunicate de presa.

Citeste si: Guvernul ii explica lui Boc de ce OG pe taxele locale nu a fost adoptata inca


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.