Guvernul precizeaza, intr-un raspuns la solicitarea primarului Emil Boc de adoptare a ordonanta care sa permita autoritatilor locale sa nu indexeze taxele, ca OG nu a putut fi adoptata in 5 ianuarie pentru ca presedintele Basescu a promulgat dupa sedinta Guvernului legea de abilitare.

"In legatura cu declaratiile profesorului de drept constitutional Emil Boc, primar al municipiului Cluj, care solicita premierului Victor Ponta sa adopte, de urgenta, ordonanta care da posibilitatea autoritatilor locale sa nu indexeze cu 16 la suta taxele si impozitele locale, Biroul de presa al Guvernului este abilitat sa faca urmatoarele precizari: In sedinta de Guvern din data de 5 ianuarie 2013 a fost pregatit textul Ordonantei pentru modificarea Codului fiscal in privinta taxelor si impozitelor locale. Ordonanta nu a putut fi insa adoptata din cauza faptului ca presedintele Traian Basescu nu a promulgat legea privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonante pe perioada vacantei parlamentare decat dupa desfasurarea sedintei de Guvern", se arata intr-un comunicat al Guvernul remis, luni, agentiei MEDIAFAX.

Guvernul mentioneaza ca legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare intra in vigoare la 3 zile dupa data publicarii in Monitorul Oficial.

"Din acest motiv, Ordonanta privind modificarea Codului fiscal in privinta taxelor si impozitelor locale va fi adoptata in cadrul sedintei de Guvern din aceasta saptamana", mai precizeaza Guvernul.

Primarul Emil Boc a cerut, duminica, premierului Victor Ponta sa emita, de urgenta, o ordonanta a Guvernului care sa dea posibilitatea autoritatilor locale sa nu majoreze taxele si impozitele locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.