Vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian, sustine ca presedintele Traian Basescu se lupta pentru oamenii sai si doreste ca nu "zeita justitiei" sa fie legata la ochi, ci cetatenii, dezbaterea din ultimele zile aratand ca unii sunt in continuare deasupra legilor pe care le aplica.

"In ce priveste justitia, breasla judecatorilor si a procurorilor, dezbaterea este excesiv personalizata. Nu discutam de legi, ci de oameni. Asta inseamna ca, din pacate, oamenii (unii dintre ei) sunt, in continuare deasupra legilor. Inseamna ca legile sunt dupa chipul si asemanarea oamenilor care le aplica. Si osardia cu care presedintele lupta pentru oamenii sai, arata ca, din pacate el vrea un sistem in care nu zeita justitiei, ci oamenii sa fie legati la ochi", scrie Vosganian pe blog, transmite MEDIAFAX.

El sustine ca in cei opt ani de mandat seful statului a avut doua teme predilecte, justitia si repectiv serviciile de informatii.

Vicepresedintele PNL relateaza inclusiv o discutie avuta in 2008 cu fostul premier Calin Popescu Tariceanu, la Palatul Victoria, unde acesta l-a intrebat daca stie vreun lucrator SRI sau SIE.

"I-am raspuns ca, exceptie facand cei avizati de catre Parlament, anume Virgil Magureanu, Radu Timofte, George Maior, Claudiu Saftoiu, Razvan Ungureanu etc. nu cunosc niciunul. M-a intrebat, apoi, daca am cunoscut vreun procuror. I-am raspuns ca nu cunosc decat fosti procurori, precum Victor Ciorbea sau Monica Macovei, dar ca nu stiu niciun procuror in functie. Mi-a marturisit ca nici el. Pe vremea aceea erau doua Romanii. Una, a noastra, care se preocupa de mersul economiei si de cresterea bunastarii oamenilor. Si o alta, reprezentata de Traian Basescu, care avea cu totul alte ocupatii", a mai povestit Vosganian.

Vicepresedintele PNL relateaza continuarea discutiei cu fostul premier, in care facea vorbire despre "oameni acoperiti" in politica.

"Noi suntem oameni cumsecade, n-am avut de-a face cu justitia, n-am facut obiectul unor cercetari de natura penala, n-am turnat pe nimeni si n-am facut parte din nicio politie secreta. Unde sa-i cunoastem? Ei au lumea lor, noi pe a noastra. Interferenta dintre cele doua lumi trebuie sa se faca asa cum spune legea si nu amestecand oameni de-ai lor acoperiti in lumea noastra si oameni de-ai nostri in lumea lor, ca sa ne apere pe noi de lege si sa-i haituiasca pe adversarii nostri", a mai relatat Vosganian.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.