Guvernul va modifica legea pentru a debloca licitatii oprite de Consiliul de Solutionare a Contestatiilor, a afirmat premierul Ponta, criticand decizia CNSC de a bloca iar proiectul autostrazii Comarnic-Brasov.

Premierul Victor Ponta sustine ca seful institutiei, Bogdan Lehel, este prieten cu liderii PDL Blaga si Udrea, scrie MEDIAFAX.

"O sa schimb legea si o sa explic la Uniunea Europeana, o sa le arat exact (...) O s-o schimbam imediat, pentru ca vreau sa deblochez si o sa ma bat si cu domnul Lehel, si cu gasca lui, si cu toti ceilalti, ca daca pana in 2016 nu reusesc sa fac aceste autostrazi, Bucuresti-Comarnic-Brasov, Pitesti-Craiova...", a spus Ponta la Antena 3, aratand ca cei de la CNSC sunt "niste dumnezei".

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) este institutia care poate influenta orice licitatie publica reclamata, prin acceptarea sau respingerea unei contestatii depuse de catre o firma, pe o piata a achizitiilor publice care reprezinta in jur de 15% din PIB-ul Romaniei.

In luna octombrie, agentia MEDIAFAX a prezentat un document care releva ca oficiali ai Comisiei Europene au avertizat Guvernul ca detin informatii conform carora a fost elaborat, fara consultarea membrilor Comisiei, un proiect de act normativ care schimba organizarea CNSC si au cerut Executivului sa evite orice modificari care afecteaza independenta acestei institutii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.